Salı, Ekim 22, 2024
Manşet

ERDEK ATLETİK NYZ SPOR KULÜBÜ MADALYA AVINA DEVAM EDİYOR

Haberi Paylaşmak İçin

ERDEK ATLETİK NYZ SPOR KULÜBÜ MADALYA AVINA DEVAM EDİYOR

İzmir’de yapılan U-18 Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonası Yarışmalarına Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcuları damga vurdu.

1 Temmuz 2024 tarihinde İzmir’de yapılan U-18 Çoklu Branşlar Türkiye Şampiyonası Yarışmalarına Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcusu İklim ASLAN’da katıldı.

40 dereceyi bulan hava sıcaklığında, zor şartlarda yarışıp Türkiye Derecesi yapmayı başaran İklim ASLAN Çoklu Branşlar Pentatlon dalında gün boyu devam eden yarışmalarda sırasıyla şu branşlarda yarıştı:

100 Metre Engelli Koşu, Yüksek Atlama, Gülle Atma, Uzun Atlama ve 800 Metre. Günün sonunda toplamış olduğu puanlarla Türkiye İkincisi olan İklim, hocamla beraber gün boyu sahadaydık. Hava sıcaklığının yüksek olması bizi çok zorladı. Ama günün sonunda kürsüde yer aldığım için çok mutluyum.
Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü Başkanı ve Atletizm Milli Takım Antrenörü Niyazi GÜLHAN yaptığı açıklamada; sporcularımla birlikte aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Çok şükür emeklerimizin karşılığını alıyoruz. Bizim amacımız Erdek’li çocukları planlı ve düzenli bir şekilde sporun içine çekip, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak.

2 Temmuz 2024 tarihinde İzmir ilinde yapılan U-16 ve U-18 Türkiye Şampiyonası yarışmalarında Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcuları yine kürsüdeki yerlerini almayı başardılar.

U-16 erkekler kategorisinde yarışan Yağız Celal DELİCE ve Erdem PARLAK 4×100 Metre Bayrak Yarışmasında Türkiye Dmrdüncüsü olmayı başarırken, kulüp sporcularından Zülal GÜLTEPE ise U-16 bayanlar kategorisinde Türkiye Birincisi olmayı başarmıştır.

NYZ Spor Kulübü’nün bir diğer sporcusu olan Derya SAYRAMAN ise U-18 bayanlar kategorisinde yüksek atlama dalında Türkiye Dördüncüsü olarak yarışmayı tamamlamıştır.

Sezon başından beri çok sayıda yarışmaya katılan Erdek Atletik NYZ Spor Kulübü sporcuları hemen hemen her yarışmada Türkiye Derecesi yaparak, kulüplerini ve Erdek’i en iyi şekilde temsil etmeye devam etmektedirler. NYZ Spor Kulübünün sıradaki yarışması U-14 yaş kategorisinde 8-9 Temmuz 2024 tarihlerinde Sivas’ta yapılacak olan “9.TAF Turkcell Küçükler Atletizm Türkiye Birinciliği” yarışmasıdır.

 

 

 


Haberi Paylaşmak İçin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir